ukiran hati dan perasaan

Monday, 24 December 2012

demi dia

assalamualaikum. 

hai u alls. dah lama tak khabaq citar kat depa suma nooo. tetibe time ni feel free plak nak sharing story sama hangpa. haha.

hari tu aq dgn membe merancang untuk pergi ke suatu tempat. kebetulan plak weekend, mmg xde buat ape kat asrama pun lah selain dok duduk menung je dlm bilik. so, excited lah nak jalan2 nih. kitorag pon pergi lah ke UKM naik ktm semata-mata untuk pekena "ayam penyet" masakan ala2 org indonesia. "DEMI ayam penyet... haha, ntahh pape lah kann... membe yang lain sume xnak ikot sbb maybe bila dengar nama 'ukm' je mungkin jauh bebenor nampaknye. diorang maleh nok berjalan. padahal naik ktm tuh, huhh, 20 minit je. xboleh bla btol. aq pun ingat lama jgak. yelah, lg satu pun aq nk pegi sebab dah sem 4 kot. xkan lah xmerasa berjalan mana2. org kata 'sambil menyelam minum air' . betol dakk.



kitorang sampai dkt kedai tu lebih kurang pkul 10.45 pagi. kedainya dekat je ngn ktm UKM tuh. cuma kene jalan skit je. bila sampai je, fuhhh, rupanya kedai tu bukak pkul 12. haha. nasib kitorang dah singgah beli keropok lekor ngn kuih2 skit td. kalau dakk, kelaparan ler awok. kedainya pun baru bukak separuh and diorang nga kemas2 barang lagi. so, kitorg pun tumpang je lah duduk situ. nak pegi kemana pun xboleh. sebab kat situ xde kedai byk sgt. xboleh la nak merayap ke tempat lain. sambil2 menunggu pkul 12 tuh, kitorang pun borak punya borak punya borak. org kedai tuh pun nmpak kabut je bila kitorg dtg, yelahh, awal gila kot. first customer plak tuh...

bila dah settle sume, kitorang pun mula bergerak ke kajang, tempat kawan aq tuh. dia mmg asal situ, so dia tau la selok belok kawasan tuh. org kata otai la ngn tempat tuh. haha. 'lebih kurang' laa.. dia nk jgk laa tunjuk tempat dia kat aq. aq pun xde hal sgt. ikut je. .kadang2 rasa mcm nak singgah je rumah dia. dia pun nak ajak jugak. tp malangnya malam tu aq ada meeting, so kne lah bergegas balik asrama  petang tu. 'terpaksa lahh, nak buat macam mana. (bajet bz mcm PM je) hahaha

masa naik ktm ke kajang, kitorang lepak lah tepi pintu sbb penuh tempat duduk. then ade lah sorg mamat ni ngn awek dia nak masuk. bila mamat tuh masuk je tepat2 pintu ktm tertutup. haha. pucat gila aq tgk muka mamat tu bila tgk awek dia kat luar lagi. kesian xdpt masuk. tp dia just tgk je awek dia, mcm org xberdaya nk buat apa2. kitorg pun ape lagi, cari lah button utk bukak pintu tu. walaupun xtau sgt. "DEMI dia" .at least usaha la jgk nk tolong alang2 kitorang dah kat depan pintu. sekali pintu ktm terbuka.. wahh, lega hati si mamat ni. terus tarik tgn awek dia. dia pun ckp tq. kitorang pun ok je lah.. tp kalau korang perasan kat pintu luar ngn dalam ktm ade button bukak. cuma byk org xperasan. kdg2 sume org buat xtau je kalau ade org kene tinggal.  kat bawah ni ade gambar button dia.




so, bila ktm dah bergerak, boleh pulak diorang tu berpeluk plak kat dlm ni. haihhhh, rasanya kalau tau jd mcm ni, tgglkan aje awek dia tu. menyesal plak tolong bukak kan. haha.. manusia... manusia.... ini lah kehidupan....



dkat kajang tu, kitorang just jalan2 kat METRO KAJANG MALL. pusing2. alah, sama je mcm mall2 yg lain.. aduhh.. ruginya nak balik cepat. dah laa tgh ada sale. yelah, nk dkat hujung tahun. haha (tu lah pompuan, shopping je memanjang) . dpat laa jgk beli kasut sukan baru kat situ. bukan apa, aq mmg xde kasut sukan, nnty senang lahh kalau ada aktiviti apa2, jogging ke, race ke. or whatever. kita perlu lah bersedia dari awal. betoii dak. bak kata orang, "sediakan payung sebelum hujan" .


haa, ckap2 pasal hujan ni, sekarang ni emmang musim hujan kannn. bukan apaa, bukan nye tak bersyukur dgn rahmat hujan ni, cuma kalau basuh baju tu lambat lah sikit nak kering. sebab asyik kene hujan je kan. hurmm. tu lah manusia kann, hujan merungut, panas terik lagi lah membebel. bila lahh manusia ni nak bersyukur. aq pun nasihatkan diri sendiri.







insyaallah , berusaha lah kita ke arah yang lebih baik. jadilah orang yang luar biasa! demi DIA ... ;')

No comments:

Post a Comment

teks bergerak